teams

 

Samenwerken in een organisatie is essentieel. Het lijkt zo eenvoudig. Hoe vaak staat niet in een vacaturetekst of C.V. het woord 'Teamplayer'. Maar werkt dat dan altijd? Wanneer is een team een team en niet alleen maar een groep collega’s? Om een team te zijn moet het duidelijk zijn waar je elkaar voor nodig hebt. Afhankelijkheid van elkaar is een voorwaarde om een team te vormen. Kijk maar naar een sportteam. Bij een voetbalteam wil je niet alleen maar aanvallers hebben of alleen maar verdedigers. Afspraken met elkaar zijn belangrijk in een team. Ieder heeft zijn eigen rol. Niet alleen functioneel, maar ook sociaal. Je moet wat voor elkaar over hebben, anders werkt het niet. Hoe gaan we daar als team, maar ook als individu mee om? Je moet immers delen en soms wat weggeven. Met als resultaat dat je als team beter gaat functioneren, wat soms ten koste gaat van het eigen functioneren.

 

Teams worstelen vaak met de volgende vragen: zijn alle rollen duidelijk? Wie heeft welke rol in het team en hoe maken we daar gebruik van? Is er evenwicht in het team? Hoe goed kennen we elkaar? Waar kunnen we elkaar wel of niet op aanspreken? Is elkaar feedback geven gewoon of bespreken we elkaar liever bij het koffieapparaat?

 

Ik begeleid teams en organisaties naar het verbeteren van de samenwerking binnen teams.  Belangrijk binnen een team is om samen oplossingen te zoeken en te werken aan een open samenwerkingsvorm. Elkaar met respect durven aan te spreken en afspraken maken die gelden voor het hele team. De teamleden leren elkaar beter kennen, zowel persoonlijk als elkaars kwaliteiten en talenten. Net als ieders rol binnen het team en hoe daar optimaal gebruik van te maken.  

 

In een of meerdere dagdelen ga ik met het team aan het werk. Of eigenlijk: zij gaan aan het werk. Het zijn altijd actieve en inspirerende sessies waarbij in vertrouwen, veiligheid en een goede sfeer met elkaar gewerkt wordt. Eerdere sessies werden vanuit teams geëvalueerd als: "zinvol, bindend, motiverend, bewustwording, respectvol, openheid, ontspannend, top team building, leuk en enerverend". 

 

Werken met teams is maatwerk en begint altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vertrouwen en met elkaar aan de slag willen gaan is immers belangrijk en de basis voor een succesvol traject. Tijdens een kop koffie kunnen we ook de wensen en verwachtingen op elkaar afstemmen. Een workshop Feedback of Communicatie behoort ook tot de mogelijkheden. Gaan we met elkaar aan het werk? Dan volgt er een offerte. 

 

Kopje koffie? Neem gerust contact met me op. Dit kan via het contactformulier of gewoon even bellen: 06 413 73 875.

 

"Een teamplayer heeft de bereidheid en het vermogen om samen te werken met anderen aan een gemeenschappelijk doel,

ook wanneer dit doel niet onmiddellijk van persoonlijk belang is".