coaching

 

Ik bied praktische coaching gericht op het stimuleren van het eigen zelfsturend vermogen. Jij bent zelf verantwoordelijk. Het doel is weer baas te worden over jouw eigen leven en de regie in handen te nemen.

 

Eigen verantwoordelijkheid is het sleutelwoord. Persoonlijk leiderschap een veelgehoorde term. Inzicht krijgen in de oorzaken en welke invloed je daarop kunt uitoefenen is een zoektocht. Welke balans is er tussen de verschillende onderdelen in je leven? Wat is de balans tussen spanning en ontspanning, fysiek en geestelijk? Hoe zit het met de balans tussen draagkracht en draaglast? Ik ga graag met jou op zoek en begeleid jou bij deze zoektocht.

 

Een coachingstraject start altijd met een zeer uitgebreide intake. Tijdens de intake wordt de mate van stress en/of burn-out vastgesteld. Kijken we naar ‘vaste’ patronen en overtuigingen, wat zijn de veroorzakers en wat houdt het in stand? We maken de coachvraag concreet. Welke vraag heb je en wat wil je bereiken? ? Ik leg o.a. uit wat de functie en disfunctie van stress is. Verder kijk naar jou als totaal. Lichaam en geest zijn één, maar ook de werk- en sociale omgeving tellen mee. Ik durf confronterend te zijn, maar altijd met respect en op een inlevende manier. Altijd vanuit een onvoorwaardelijke acceptatie. En met humor!

 

De eerste stap van herstel bij stress en burn-out klachten is weer fysiek fit worden. Verlagen van stress en verhogen van de (fysieke) energie. Van spanning naar ontspanning! Samen kijken we naar een totaalplan voor het traject, waarbij we regelmatig evalueren. Een coachingstraject wordt afgesloten met een eindevaluatie.

 

Ik gebruik verschillende methodieken en stem dit af op basis van de vraag en de persoon. Coaching kan op verschillende manieren. Van wandeling tot gesprek op locatie.  Dat kan bij jou op kantoor of in een andere, inspirerende, omgeving. Ik maak gebruik van Het Coachhuis voor een prettige gespreksruimte bij jou in de buurt. 

 

Wil je kennismaken en kijken wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier

 

 "Als je geen plan maakt voor je eigen leven, word je ingezet voor andermans plannen (Remco Claassen)".